Direct naar inhoud
Medicijnkosten gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies op Rijkshuisstijl Sluiten

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Als u een vraag heeft die u niet hieronder beantwoord ziet, kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Waarom wijkt de werkelijke vergoeding af van die op deze website?

De vergoeding op deze website is de vergoeding die apotheken gemiddeld in rekening brengen. De feitelijke vergoeding komt tot stand op basis van afspraken tussen verzekeraars en apotheken, en kan dus per apotheek verschillen. Bovendien is de vergoeding die deze website toont exclusief het uitgiftetarief van de apotheek. Ook het uitgiftetarief komt tot stand op basis van onderhandelingen tussen verzekeraars en apotheken.

In de praktijk blijkt dat apothekers die een overeenkomst met uw zorgverzekeraar hebben gesloten lagere tarieven hanteren dan wanneer er geen overeenkomst is. Dat geldt zowel voor de prijs voor het geneesmiddel als het uitgiftetarief. Vraag uw apotheker eventueel maar de hoogte van het uitgiftetarief dat hij in rekening brengt.

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 29 oktober 2019.