Direct naar inhoud
Medicijnkosten gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies op Rijkshuisstijl Sluiten

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Als u een vraag heeft die u niet hieronder beantwoord ziet, kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Wat is een RVG- of een EU-nummer?

Voordat een geneesmiddel op de markt komt, moet de fabrikant het laten registreren.

  • Als een registratie in Nederland plaatsvindt, dan krijgt het middel een zgn. RVG-nummer. Dit nummer staat in de bijsluiter van uw geneesmiddel en meestal ook op de verpakking. Een RVG-nummer bestaat altijd uit 5 cijfers, eventueel gevolgd door een = of // en nog eens 5 cijfers. U hoeft alleen de eerste 5 cijfers in te vullen. Als het RVG-nummer begint met een 0, dan hoeft u deze niet in te vullen.

  • Bij een registratie voor heel Europa krijgt het middel een Europees registratienummer. Dit nummer staat in de bijsluiter van uw geneesmiddel en meestal ook op de verpakking. Zo'n nummer bestaat uit de letters EU, gevolgd door een aantal cijfers die worden gescheiden door een /. Bij een EU-nummer moet u alle gegevens invullen, ook de letters EU.

Voor meer informatie wat er allemaal op de verpakking staat van een geneesmiddel: 

https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-medicijndoosje

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 11 november 2019.