Direct naar inhoud
Medicijnkosten gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies op Rijkshuisstijl Sluiten

toelichting

De website Medicijnkosten geeft informatie over de vergoeding van geneesmiddelen. U kunt nagaan of een geneesmiddel in het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem (GVS) is opgenomen en wordt vergoed van uit het basispakket en of u eventueel zelf nog moet bijbetalen. Ook kunt u nagaan of er een vervangend geneesmiddel bestaat zonder bijbetaling. De gegevens op deze website worden maandelijks (aan het begin van iedere maand) geactualiseerd.

Omdat de uniforme apotheektarieven voor geneesmiddelen sinds 1 januari 2012 zijn vervallen, geeft deze website de gemiddelde vergoeding weer. In de praktijk kan deze dus iets hoger of lager uitvallen. De getoonde vergoedingen zijn bovendien exclusief het aflevertarief dat de apotheek in rekening brengt voor zijn dienstverlening.

Reken voor de volgende uitgiften op:

  • Voor een gewone uitgifte is het tarief circa 6 euro - 7 euro
  • Voor een eerste uitgifte is het tarief circa 12 euro- 14 euro
  • Voor een bereiding is de opslag circa       18 euro - 21 euro
  • Voor een bijzondere bereiding is de opslag circa 90 euro - 120 euro
  • Voor een uitgifte buiten kantooruren circa 35 euro -45 euro

De vergoeding op deze website is inclusief 9% BTW en exclusief het aflevertarief (de vergoeding voor de dienstverlening) van de apotheker.

De kosten voor geneesmiddelen tellen mee voor uw eigen risico. In 2019 is het verplichte eigen risico  385 euro.

In 2019 is de eigen bijdrage in het kader van het geneesmiddelen vergoedingen systeem gemaximeerd tot 250 euro per verzekerde per jaar.

Gebruik de Help pagina voor meer informatie.

Veel gestelde vragen

veel gestelde vragen

proclaimer

proclaimer

Copyright

Copyright

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 08 januari 2019.