Direct naar inhoud
Medicijnkosten gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies op Rijkshuisstijl Sluiten

toelichting

De website Medicijnkosten geeft informatie over de vergoeding van geneesmiddelen. U kunt nagaan of een geneesmiddel in het Geneesmiddellen Vergoedingssysteem (GVS) is opgenomen en wordt vergoed van uit het basispakket en of u eventueel zelf nog moet bijbetalen. Ook kunt u nagaan of er een vervangend geneesmiddel bestaat zonder bijbetaling. De gegevens op deze website worden maandelijks (aan het begin van iedere maand) geactualiseerd.

Omdat de uniforme apotheektarieven voor geneesmiddelen sinds 1 januari 2012 zijn vervallen, geeft deze website de gemiddelde vergoeding weer. In de praktijk kan deze dus iets hoger of lager uitvallen. De getoonde vergoedingen zijn bovendien exclusief het aflevertarief dat de apotheek in rekening brengt voor zijn dienstverlening.

De vergoeding op deze website is inclusief 6% BTW en exclusief het aflevertarief (de vergoeding voor de dienstverlening) van de apotheker.

De Geneesmiddelen tellen mee voor uw eigen risico. in 2017 is dat  385 euro.

Gebruik de Help pagina voor meer informatie.

Veel gestelde vragen

veel gestelde vragen

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 22 maart 2017.